Tradisjonell kunnskap i moderne tid.

Merkevaren Indigenous Wisdom – Urfolkets visdom, er utviklet av gründerdamene Tone og Anette.

Begge brenner for helse, matglede og næringsrikt kosthold med gode råvarer. Med respekt for dyr og natur. Og et ønske om å bringe mer innmat på bordet i en travel hverdag.

Tone Søndmør er daglig leder, agrarøkonom, kostholdsveileder og naturterapeut. Hun er vokst opp på gård med kyr, sau, gris og høner. I hennes barndom spiste de hele dyret og lagde alt selv, fra blodpølse til kjøttkaker av både kjøtt og innmat. Etter at hun i noen år valgte å spise mer lettvint ferdigmat, er hun nå tilbake til å lage all mat selv, av råvarer fra kortreist økologisk – eller grasfôra beitedyr og egendyrkede grønnsaker dyrket etter regenerative prinsipper.

Det var særlig da hun kurset seg i The Root Cause Protocol hos Morley Robbins i USA at hun fikk øynene opp for hvor næringsrik innmat er. Ja, faktisk så næringsrik at hun anbefaler sine pasienter å spise lever og annen innmat for å bygge opp helsen igjen. Utfordringen var at innmat som næringstilskudd måtte kjøpes fra utlandet og det syns hun var å «gå over bekken etter vann» når vi har verdens beste råvarer bokstavelig talt rett utenfor stuedøra. Det ga henne ideen til å lage produkter med norsk innmat lett tilgjengelig for folket!

Anette Iren Isene er produktutvikler, provisorfarmasøyt og gründer. Hun er vokst opp i kjøkkenhagen til besteforeldrene, vært med på fiske, sanking, innkjøp og tilberedning av råvarer fra hav, beite og jord til bord. Anette elsker å lage tradisjonell mat fra ulike kulturer. Innmat har alltid vært en del av familiens kosthold. Hun synes det har vært spennende å bruke sin erfaring om mat samt kunnskap fra farmasien til å utvikle disse produktene.

Innmat er næringsrikt og smakfullt. Det er givende å kunne «servere» innmat på en enkel måte for folk flest. Innmatpulver til de som ønsker å berike måltidene sine, og leverkapsler til de som ønsker et tilskudd i en travel hverdag eller som kanskje ikke er like begeistret for smaken.