Å spise innmat er både næringsrikt og bærekraftig fordi man utnytter mer av hele dyret. Det som var vanlig på middagsbordet før, er nå ukjent for mange. Vi ønsker å bringe innmaten tilbake på bordet.
«Før i tida var lever et vesentlig innslag i kosten. Dette er proteinrik, mager kost med masse vitaminer, hvorav særlig mye vitamin A, som blant annet er en viktig antioksidant og nødvendig for synet.»
«Den næringsrike leveren både fra landlevende og marine dyr har vært høyt skattet i uminnelige tider av folkeslag over hele verden.» Les mer fra artikkelen Fra hode til hale – om bruken av innmat hjemme og ute av Johnny Laupsa-Borge, master i ernæring.
«Innmat er generelt en god kilde til mange mineraler (bl.a. jern, kalium, natrium, sink) og B-vitaminer i tillegg til vitamin A (bl.a. i lever) og C (bl.a. i brissel). Dessuten er noe innmat, for eksempel lever, rik på kolin, som inngår i cellemembraner (fosfatidylkolin), signalstoffer (acetylkolin) og metabolismen av blant annet fett.» Les mer fra artikkelen Et sideblikk på innmaten av Johnny Laupsa-Borge, master i ernæring.
«I 1926 reiste 26 år gamle Helge Ingstad (1899-2001) til Canadas villmarker og ble pelsjeger. Der levde han blant annet et år sammen med en omflakkende indianerstamme han kalte villrein-eterne. I hans legendariske bok Pelsjegerliv fra 1931 beskriver Ingstad hvordan en villreinjakt ble avsluttet med en real matorgie. Indianerne kastet seg ikke først og fremst over de magre kjøttstykkene. Tvert imot ble kjøttfulle lår og steiker til hundemat, mens jegerne selv fråtset i lever, nyrer, hjerter, fett, beinmarg og reinsdyrhoder.» Les mer fra artikkelen Våre forfedres eksotiske verden med innmat av Johnny Laupsa-Borge, master i ernæring.